מחלות זיהומיות

קדחת נגיפית המורגית אחרת – Other viral hemorrhagic fever

קדחת נגיפית המורגית אחרתקדחת נגיפית המורגית או קדחת דימומית נגיפית, היא תסמונת הבאה לידי ביטוי בחום גבוה ונטייה לדימומים. כל מקרה של קדחת נגיפית המורגית מחייב הודעה מיידית בשל העובדה שמדובר במחלות זיהומיות בעלות חשיבות בינלאומית.

ברשימת המחלות הזיהומיות המחייבות הודעה מיידית, ניתן למצוא מספר סוגים של קדחת נגיפית המורגית כמו מחלה הנגרמת על ידי נגיף האבולה ומחלה הנגרמת על ידי נגיף מרבורג ובנוסף ישנה דרישה להודיע מיידית על מקרים של כל סוג אחר של קדחת נגיפית המורגית.

מה הם הגורמים לקדחת נגיפית המורגית?

הנגיפים שגורמים לקדחת המורגית נחלקים לארבע קבוצות:

מה הם התסמינים של קדחת נגיפית דימומית?

באופן כללי ההסתמנות הקלינית של זיהום בנגיפים הגורמים לקדחת נגיפית דימומית דומה מאוד ואין אפשרות להבדיל בין התחלואות השונות מבלי להיעזר בבדיקות וירולוגיות. תקופת הדגירה של הנגיפים השונים נמשכת בין יומיים לשלושה שבועות ולרוב מהלך המחלה מתחיל בתסמינים שאינם ספציפיים כמו כאבי שרירים, חום גבוה וחולשה ניכרת.

תסמינים אופייניים של קדחת נגיפית דימומית כוללים בין היתר פגיעה במח העצם, פגיעה כבדית והפרעות במערכת הקרישה, הבאות לידי ביטוי בדימומים מפתחי הגוף ושטפי דם פנימיים.

כיצד מאבחנים קדחת נגיפית המורגית?

התהליך האבחוני מתחיל בחשד קליני לנוכח ההסתמנות הקלינית שמציג החולה. בהמשך יש לבצע מספר בדיקות מעבדה על מנת שניתן יהיה לבודד את הגורם לתסמינים. שיטות המעבדה המרכזיות המשמשות כיום לאבחון של נגיפי הקדחת הדימומית הן Capture ELISA, Antigen-Capture ELISA, אבחון מולקולרי המבוצע על דגימות של CSF, שתן ונוזלי גוף אחרים בשיטת PCR ועוד.

השיטה הטובה ביותר והמסוכנת ביותר כוללת בידוד של הנגיף בדגימות של שתן, דם או הפרשות מדרכי הנשימה העליונות. את הדגימות מדגירים במעבדה ולאחר מכן ניתן לזהות את הנגיף שגרם לתחלואה בשיטות שונות כמו התבוננות ישירה עם מיקרוסקופ אלקטרוני, אימונופלואורסנציה ועוד. על ידי בידוד הנגיף, ישנה אפשרות לזהות גם וירוסים שאינם מוכרים.

כיצד מטפלים בקדחת נגיפית המורגית?

Exit mobile version