מחלות זיהומיות

כולירה – Cholera

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כולירה - Choleraכולירה (Epidemic Cholera) היא מחלה מדבקת מאד, העשויה להגיע גם למצב של מגיפה. היא מופצת על ידי חיידק, הפוגע ישירות במערכת העיכול, מה שמוביל לאיבוד רב ומהיר מאד של נוזלים בכל שעה. מחצית מהחולים בכולרה שאינם זוכים לטיפול מתים מהמחלה.

החיידק, הגורם למחלת הכולירה, זוהה לראשונה בשנת 1883, לאחר התפרצותה במצרים. מדובר בחיידק בעל כושר תנועה, המתפרק בסוף תהליך החלוקה שלו לשני חיידקים. הוא נמצא לרוב על מצעים פשוטים, כשתנאי המחייה האופטימליים שלו הם טמפרטורות גבוהות יחסית של בין 30 ל – 40 מעלות. במים מזוקקים הוא מומת במהירות ובתנאי יובש הוא מתקשה מאד להתקיים.

יחד עם זאת, במי הביוב, במי שתייה וגם בבגדים רטובים ובהפרשות של אדם חולה הוא מסוגל להתקיים מספר ימים. אנשים הנדבקים בחיידק, נושאים לרוב מספר עצום של חיידקים, העומד על 500 מיליון לכל סמ"ק נוזלי מעי.

ההדבקה עצמה היא כתוצאה משתיית מים, המזוהמים בצואתו של אדם נגוע, או באכילת פירות, שהושקו במי ביוב נגועים. כדי לזהות את החיידק במעי, יש לערוך בדיקת צואה ולבודד את החיידק.

מהם התסמינים של כולרה?

התסמינים הנלווים למחלה הם הפרשות רבות מאוד של צואה מימית, חום גוף נמוך יחסית, הקאות, התכווצויות שרירים, הפסקת שתן וגם הלם. במקרים חמורים שאינם מטופלים התמותה היא גבוה מאד – 50 אחוז מאלה שאינם מטופלים מתים לאחר ההדבקות במחלה.

הסיבה לכך היא איבוד גדול של נוזלים לאור השלשולים וההקאות. זוהי מחלה המופיעה בפתאומיות וללא סימני אזהרה. הדופק חלש ומהיר, שרירי הבטן וגם שרירי הגפיים מתכווצים עד לכדי קריעת שריר לעיתים, הקול הופך לחלש ובשל איבוד המים הפנים הופכות לכחושות והעור מתמלא בקמטים. האדם החולה חש צימאון רב שקשה מאד להרוות אותו, אך שומר על הכרה מלאה. מי שאיננו מטופל צפוי למות בתוך יומיים לאחר הופעת תסמיני המחלה הראשוניים.

איך מטפלים במחלה?

אין כיום תרופה למחלה, אך כן מוצע הליך טיפולי העוזר להתמודד עם התסמינים ויכול למנוע את התדרדרות המצב. הדבר נעשה באמצעות עירוי ובאמצעות זריקות תוך ורידיות המכילות תמיסות מלחים.

במקביל נדרש החולה לשתות כמות רבה של מים כדי להחזיר לעצמו את הנוזלים שאיבד. טיפול זה מפחית את אחוזי ההחלמה ל – 20 ובמידה והוא ניתן כבר עם הופעת התסמינים הראשונים הוא מפחית אותם לאחוז בלבד. מרבית החולים מבריאים מהכולירה בתוך שבועיים, כשמעטים נושאים לאחר מכן את החיידק בגופם.

מניעת הדבקות למחלה

מכיוון שידועות באופן חד משמעי הסיבות המובילות להדבקות במחלה, ישנה חשיבות רבה מאד למניעה. הקפדה על מערכות ביוב תקינות ומתוחזקות, שיפור תנאי הדיור ובמיוחד בבתי השימוש וגם שמירה על הגינה גבוהה יכולים למנוע את ההדבקה.

בארצות מפותחות בעיקר הקפדה יתרה על מערכת סניטארית תקינה היא תנאי הכרחי כחלק מהמניעה, מה שפחות קיים, לצערנו, במדינות שונות במזרח הרחוק וגם בערים רבות בהודו. שם, אפשר למצוא בכל שנה מספר גדול של מקרי כולרה. במדינות אלו חשוב להקפיד לשטוף את הידיים היטב, להימנע ממגע עם צואת חולים במחלה, להימנע משתיית מי ברז או ובמקביל – שימוש בחומר טיהור מיוחד למי השתייה או שתיית מים מינרלים מבקבוק.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן