מחלות זיהומיות

מחלה הנגרמת ע"י נגיף האבולה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלה הנגרמת ע"י נגיף האבולהמדובר באחת המחלות המדבקות הקשות ביותר, זו הגורמת לשיעורי תמותה גבוהים במיוחד בקרב בני האדם. המחלה נגרמת לאור הדבקות בנגיף האבולה, השייך למשפחת הפילו. מדובר בנגיף קטלני מאד, הפועל במהירות עם רגע חדירתו לגוף האדם ויוצר דימומים קשים באיברים הפנימיים, המסת רקמות הגוף ובסופו של דבר מוות, במידה ואיננו מזוהה במהרה.

מהם הגורמים להידבקות בנגיף האבולה?

נגיף האבולה התגלה לראשונה בשנת 1976 בזאיר והוא נקרא על שם נהר האבולה, שבו הוא זוהה. בתחילה מדובר היה במספר מקרים, שאירעו בו זמנית ובהמשך הדבר הוביל להתפרצות ולהתפשטות המחלה באופן מהיר. הדבר קרה בשלב זה לאור שימוש במזרקים שלא חוטאו, מזרקים שבהם טיפלו בחולים, שנדבקו בנגיף.

עם הזמן הגיעה המחלה לאזורים נוספים באפריקה וגרמה לשיעורי תמותה גבוהים מאד, עם אלפי מקרי תמותה, כפי שקרה בהתפרצות הנוכחית שלה הנחשבת לקשה ביותר. מקורו של הנגיף בבעלי החיים, כפי שסוברים החוקרים, הם עטלפי הפירות, המשמשים למאכל במערב אפריקה בחלק מהכפרים הנידחים.

איך לזהות תסמיני מחלה הנגרמים מנגיף האבולה?

למחלה הנגרמת לאור הדבקות בנגיף האבולה ישנם מספר תסמינים. בשלבים הראשונים לאחר ההדבקות צפויים להופיע כאבי גרון, כאבי שרירים וגם חום. מיד לאחר מכן מגיע השלב הבא, המאופיין בתסמינים הקשים יותר: דימומים פנימיים ודימומים חיצוניים, שלשולים וגם הקאות. הנגיף פוגע בכל איברי הגוף, למעט בעצמות ומתפשט במהירות ברקמות השונות. הוא גורם לדימומים מכל פתחי הגוף השונים, מהאף, מהעיניים, מהפה, מהאוזניים, מאברי המין, מפי הטבעת וגם מהאיברים הפנימיים.

מהם הסיבוכים אפשריים

הסיבוכים האפשריים יכולים להיות דימומים חיצוניים וגם דימומים פנימיים עד לכדי נמק ברקמות הגוף, המוביל בסופו של דבר למוות.

מהן דרכי הטיפול במחלה?

מכיוון שבשלבים הראשונים למחלה תסמיניה מזכירים את תסמיני מחלת השפעת, קשה מאד לזהות שאכן מדובר באבולה אם בוחנים אך ורק את התסמינים. עם הופעת הדימומים נשלח המטופל לאבחון מעמיק, הכולל בדיקת מעבדה העוזרת לזהות את הנוגדנים לאבולה, הנמצאים בנוזלי הגוף. הטיפול, המוצע כיום, הוא טיפול תומך העוזר להתמודד עם תסמיני המחלה.

הוא כולל מתן נוזלים, מתן תרופות משככות כאבים וגם מורידות חום. בשנת 2014 הצליחו האמריקאים לפתח תרופה נגד הנגיף בשם ZMapp. התרופה נוסתה על קופים נשאי הנגיף, שמרביתם החלימו מהמחלה לאחר קבלתה. נכון להיום, התרופה עדיין לא בשימוש למרות שהוכחה כיעילה והיא נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים.

כיצד אפשר למנוע הידבקות במחלה הנגרמת מנגיף האבולה?

כדי להימנע מההדבקה מומלץ לשמור מרחק מאנשים הנושאים את הנגיף. הדבר רלוונטי במיוחד למדינות אפריקה השונות, שבהן ישנם מקרים רבים של המחלה, הנגרמת לאור הדבקות בנגיף האבולה וגם אזורים שהכניסה אליהם אסורה בשל כך. במקביל, חשוב להקפיד על היגיינה אישית, להימנע במדינות אלו מאכילת בשר וממגע עם בעלי חיים ועם הפרשותיהם ובמידה ומופיע חום גבוה לאחר החזרה לארץ מליבריה, סיירה לאונה או גינאה יש לפנות במיידי לחדר המיון.

אולי יעניין אותך לקרוא גם על:

פארא-טיפואיד, מהי המחלה ועד כמה היא מסוכנת?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן